ARTVİN ARDANUÇ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 EĞİTİM ÖĞETİM YILI OKUL GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILDI

2017-2018 EĞİTİM ÖĞETİM YILI OKUL GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILDI

     02/02/2018 tarihinde Hükümet Binası Toplantı Salonunda yapılan 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Okul Güvenlik Toplantısına İlçe Kaymakamımız M. Furkan SANCAKTUTAR, İlçe Jandarma Komutanı Çağlar ÖNDER IŞIK,  İlçe Emniyet Amir Vekili  Hasan OZAN,  İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf SARAÇ, İlçe Yazı İşleri Müdürü Cafer DEMİRCİ, okul/kurum müdürleri ve köy muhtarları katıldı.

    Toplantıda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü çalışmalarıyla ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından sunum yapılarak, taşıma yolu ile eğitime erişim ve güvenli taşıma konusunda, okul aile birliklerince planlanan ve özel araçlarla taşınan öğrencilerin güvenli taşıma konusunda, okullarda güvenliğin azami ölçüye çıkarılması ve okullarda ki  güvenlik kameraları ve işlerliği konusunda, uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele konusunda, okullardaki mesai saatleri ve öğrencilerin derslere giriş-çıkış saatleri konusunda hakkında bilgi verildi.

     Sunum sonrası İlçe Kaymakamımız M. Furkan SANCAKTUTAR;

    -Toplantımız İçişleri Bakanlığı koordinesinde gerçekleştiriliyor. İlçemiz okullarında güvenlik açısından tehlikeler bulunmamakla beraber, alınması gereken tedbirler alınıyor ve alınmaya devam edilecek. Velileri temsilen Okul Aile Birliği Başkanları taşımalı velileri temsilen de muhtarları toplantıya davet ettik. 1. Dönem sorunsuz oldu. İnşallah 2. Dönemi de sorunsuz tamamlarız. Özellikle okul giriş-çıkış saatleri sorunlu olmakta, özel güvenlik ve kamera sistemleri bunun için önemlidir.

    Taşımalı Eğitimle ilgili sorunlar çok olmamakla beraber ara sıra sorunlar yaşanmaktadır. 2. Dönem de denetimlerimiz devam edecektir. Öğrencilerimiz daha güvenli, daha sağlıklı bir şekilde taşımalarını    s sağlayacaktır.

    Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile ilgili veli, öğrenci, muhtar ve imamlara seminer verildi. Bağımlılıkla mücadele de ailelere de büyük işler düşmektedir. Bu konu ile ilgili 2. Dönemde eğitimler devam edecektir. Okul giriş-çıkış saatlerinde güvenlik görevlilerin okulda olmaları büyük önem arz etmektedir. Ayrıca çocuklarımızı teknoloji bağımlığından uzak tutmamız gerekir. Dedi.

     Okulların güvenliği ile ilgili söz alan Cumhuriyet Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Ali AYDIN;

    -Okulumuzda güvenlik görevlisinin kalabileceği bir bekçi kulübesinin olması kanaatindeyim diyerek talebini iletti.

     Talep ve şikâyetler ile ilgili sırasıyla söz alan diğer konuşmacılardan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Faruk ORHAN;

    -Güvenlik konusunda bir sıkıntımız yoktur dedi.

     Anadolu Lisesi Müdürü Hakan ŞAHİN;

    -Okul dışında yol  güzergahında kamyonlar park etmektedir, bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz dedi.

     Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Ersin TÜNCER;

    -Okul önünde ve yakınında kamyonlar park ediliyor bu neden den ötürü okul servisleri öğrenci almak ve bırakmakla ilgili sorunlar yaşanıyor.

     Atatürk İlkokulu Müdürü Tekin SARIÇİÇEK;

    -Okul güvenlik görevlisi oldukça faydalı oldu. Öğrencilerin kontrolü sağlanmış oldu. Güvenlik açısından şimdilik bir sıkıntımız yoktur. Okulun ana girişi yol dar olasından dolayı araç kalabalığı olmaktadır.

     İskender Paşa Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Yücel Şimşek ÇELİK;

    -Okul ve Yurtlarımızda herhangi bir problem yoktur. Şoförlerin öğrencileri okul bahçesi içinde indirmeleri gerekmektedir. Şoför arkadaşlar denetimlerde yardımcı olmaları istende. Kız ve Erkek öğrenci Pansiyonlarında kaçma olaylarından dolayı gece bekçisi istiyorum dedi. Pansiyon çıkışı çamur olduğundan yolun  yapılması gerekmektedir dedi.

    -Kaymakamımız M. Furkan SANCAKTUTAR;

    2. dönem taşımalı servis şoförleriyle bir toplantı yaparsak iyi olur dedi.

    Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Abdülkadir Erkan TARİHÇİ;

   -1. Dönem de bir sorun yaşamadık. Okul çevresinin tel ile çevrilmesi talebimiz vardı ancak 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında yeni binamıza taşınacağımız için talebimizi askıya aldık dedi.

   Emniyet Amir Vekili Hasan OZAN;

   -Her okulun özel güvenlik görevlisi mevcut, denetimlerimiz rutin olarak devam etmektedir. Uygulamalara devam edeceğiz dedi.

   İlçe Jandarma Komutanı Çağlar ÖNDER IŞIK;

  -Rutin trafik ve asayiş uygulamalarımız devam etmektedir. Okullarda trafik semineri verilecektir. Okul müdürlerinin taleplerini bizlere ileterek gerekli yardımları yapabiliriz dedi.

   Kaymakamımız M. Furkan SANCAKTUTAR;

   Herkese başarılar diliyorum. Haftaya binamızda bulunan  kütüphanemizin açılışı olacak. Öğrencilerimizin burayı aktif bir şekilde kullanmalarını istiyorum. Dolayısıyla bu sayede okuyan bilinçli bir toplum oluşturabiliriz dedi.

   Kaymakamımızın iyi dilek ve başarı temennileriyle  toplantı sona erdi.                                                                                                                                                                                                                                             02-02-201802-02-201802-02-201802-02-201802-02-201802-02-201802-02-201802-02-201802-02-201802-02-2018

Hükümet Konağı Kat No1 Ardanuç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ardanuç/ARTVİN - 0(466) 611 2753

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.