ARTVİN ARDANUÇ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DEMOKRASİ EĞİTİMİ OKUL MECLİSLERİ İLÇE MECLİS SEÇİMİ YAPILDI

Ardanuç’da, Demokrasi Eğitimi Okul Meclisleri İlçe Meclis seçimi gerçekleştirildi. Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Demokrasi Eğitimi Meclisleri İlçe Meclisi seçimine, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yücel ŞEKER, görevli öğretmenler ve ilçe okullarından gelen öğrenciler katıldı.
2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DEMOKRASİ EĞİTİMİ OKUL MECLİSLERİ İLÇE MECLİS SEÇİMİ YAPILDI

Açılış konuşmasında Şube Müdürü Yücel ŞEKER; İnsanların kendileriyle ilgili alınacak kararlarda söz sahibi olmaları, fikirlerini söyleyebilmeleri, başkalarının fikirlerine saygı gösterebilmeleri iyi bir demokrasi kültürüne sahip olmakla mümkündür.

Seçme, seçilme kültürünü bütün topluma yaymak, vatandaşları bu konuda bilinçlendirmek sosyal kültürel ve eğitim faaliyetleriyle de bu çalışmaları destekleyerek, demokrasi kültürünü küçük yaşlarda kazandırmakla mümkündür.

Bu amaçla Milli Eğitim Bakanlığı 2004 yılında ‘’Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi’’ni başlatarak ilkokuldan itibaren okullarda demokrasi eğitimi, ailede demokratik yaşam, okulda demokratik yaşam, toplumda demokratik yaşam,, insan hakları ile ilgili öğretmen, çalışan ve özellikle öğrencilerin demokrasi eğitimi ile ilgili kazanımlar elde etmelerini amaçlamıştır.

Her eğitim-öğretim yılı okullarda öğrencilerimiz önce sınıf temsilcilerini, daha sonra da okul öğrenci temsilcilerini seçerek okul öğrenci meclisini oluştururlar.

Seçilen okul öğrenci temsilcileri ilçede yapılan ilçe öğrenci temsilciliği seçimlerine katılarak ilçe öğrenci temsilcisi seçilir. İl Meclisi seçimleriyle il öğrenci temsilcisi seçilir.

Okullardaki öğrenci meclisi okul temsilcisi başkanlığında zaman zaman toplanarak okulun ve öğrencilerin sorunlarını görüşerek aldıkları kararları okul yönetimine bildirir. Bu yapılan işlemler öğrencilerin okulda kendileriyle ilgili alınacak kararlarda çok önemlidir. Demokrasi kültürüne sahip çıkmak ve demokrasiyi geliştirip yaşatmak hepimizin görevidir, dedi.

Divan kurulu ve sandık kurulu kurulduktan sonra ilçe meclis temsilciliği için adaylar belirlendi. Demokrasi Eğitimi Okul Meclisleri İlçe Meclisi seçiminde ilçe meclis temsilciliklerine Doğanay GÖKDEMİR, Kemal Uğur BABACAN, Muhammed KILIÇ, Elif Ceren GÜL ve Dilek AKYÜZ seçildi.

 

Hükümet Konağı Kat No1 Ardanuç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ardanuç/ARTVİN - 0(466) 611 2753

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.